ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ἱδρύθηκε τὸ 1894.

Λειτούργησε γιὰ τὴν προάσπισι τῶν ἐθνικῶν δικαίων κατὰ τὴν δύσκολη ἐκείνη περίοδο καὶ στελεχώθηκε ἀπὸ μεγάλες προσωπικότητες τῆς ἐποχῆς: Ἥρωες, ὅπως ὁ Παῦλος Μελᾶς, ποιητές, ὅπως ὁ Κωστῆς Παλαμᾶς, λογοτέχνες, ὅπως ὁ Ἀνδρέας Καρκαβίτσας καὶ ὁ Γρηγόριος Ξενόπουλος, καὶ καλλιτέχνες, ὅπως ὁ Νικόλαος Λύτρας.

Κατὰ τὴν λειτουργία της ἀνέπτυξε πολλαπλὲς δραστηριότητες. Ἐνδεικτικῶς, ὠργάνωσε τὸν μακεδονικὸ ἀγῶνα γιὰ τὴν ἀντιμετώπισι τῆς διεισδύσεως τῆς Βουλγαρικῆς Ἐξαρχίας στὴν Μακεδονία καὶ ἐνίσχυσε ἠθικῶς καὶ ὑλικῶς τὴν Κρητικὴ Ἐπανάστασι τοῦ 1896.

Σήμερα, ποὺ τὸ μέλλον τῆς πατρίδος μας καὶ ὁλοκλήρου τοῦ Ἑλληνισμοῦ διαγράφεται ζοφερό, ἡ ἐπανεμφάνισίς της ἐκρίθη ἐπιβεβλημένη!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ (Ταινίες ἐθνικῆς ἀφυπνίσεως)
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Σὲ μιὰν Ἑλλάδα, ἡ ὁποία καταρρέει ἠθικῶς, πολιτισμικῶς καὶ οἰκονομικῶς,

σὲ μιὰν Ἑλλάδα ἀπὸ τὴν ὁποία τείνουν νὰ ἐκλείψουν ἀξίες, ἰδανικά, ἀρχές, ὑγιῆ πρότυπα καὶ παραδόσεις,

σὲ μιὰν Ἑλλάδα, ὅπου ὅλα ἀξιολογοῦνται μὲ ἀπολύτως μετρούμενες οἰκονομικὲς καὶ μόνον μονάδες, καὶ ἡ ὁποία ψυχορραγεῖ κάτω ἀπὸ τὸν σκληρὸ καὶ ἀνελέητο ἔλεγχο τῶν δανειστῶν, ἐπιβάλλεται νὰ θέσουμε ἐκ νέου τὶς ὑψηλὲς ἰδέες ὡς ὁδοδεῖκτες στὴν δύσκολη πορεία μας πρὸς τὸ μέλλον.

Μὲ αὐτὸ ὡς ὅραμα, ἡ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κλιμακώνει τὶς δράσεις της, μὲ βασικοὺς στόχους

• τὴν ἀναζωπύρωσι τοῦ ἐθνικοῦ φρονήματος,

• τὴν ἀνάκαμψι τῆς καταβαραθρωμένης ἑλληνικῆς παιδείας,

• τὴν καλλιέργεια πνεύματος ἀλληλεγγύης μεταξὺ τῶν Ἑλλήνων,

• τὴν ἀναστήλωσι τῶν πατροπαραδότων ἀξιῶν,

• τὴν ἀναπτέρωσι τοῦ ἠθικοῦ τοῦ λαοῦ μας καὶ

• τὴν ἀποκατάστασι τοῦ διεθνοῦς σεβασμοῦ πρὸς τὴν Ἑλλάδα καὶ τὸν Ἑλληνισμό.

Τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος, βαλλόμενο πανταχόθεν, εὑρίσκεται σὲ ἐξαιρετικῶς δεινὴ θέσι. Σὲ ὅλες ὅμως τὶς δύσκολες ἐθνικὲς περιόδους, ἡ ἐθνικὴ συσπείρωσις τὸ διετήρησε ζωντανό. Πρὸς τοῦτο καὶ σήμερα, γιὰ τὴν ὑπηρέτησι τῆς ἐθνικῆς ἰδέας, ἀπαιτεῖται ἡ ἐνσυνείδητη συνδρομὴ ὅλων μας, ἡ ἀνιδιοτελὴς προσφορά μας, ἡ ἀλληλοϋποστήριξις καὶ ἡ διαγραφὴ τῶν λέξεων ἐγωϊσμὸς καὶ διχόνοια ἀπὸ τὸ λεξιλόγιό μας.

Ὁ Ἑλληνισμὸς εἶναι πανάρχαιος. Διετηρήθη καὶ ἐπεβίωσε ὑπὸ ἐξαιρετικῶς ἀντίξοες συνθῆκες καὶ ἐν συνεχείᾳ ἔλαμψε πάλιν καὶ ἐμεγαλούργησε.

Μὲ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ, ἡ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ θὰ πρωτοστατήση ἐκ νέου στὶς ἐξελίξεις!

Ὁ ναρκωμένος γίγαντας (ὁ Ἑλληνισμός) θὰ ξυπνήση καὶ ἡ Ἑλλάδα μας θὰ ξαναπάρη τὴν θέσι ποὺ τῆς ἀξίζει!

27.6.13

ΑΙΣΧΟΣ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!

 
ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΨΟΥΝ! ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΜΩΣ, ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ...ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ!!!
 
 
Η μετάδοση της ειδήσεως που ακολουθεί, έγινε μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, είναι σημερινή της 27ης Ιουνίου, αλλά ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ να την διαβάσετε πουθενά, ούτε εξυπακούεται, πώς θα την πεί κανένα βοθροκάναλο! Οπλιστείτε με μπόλικη... ψυχραιμία και διαβάστε! (το φραγγέλιο ποιός θα το πάρει; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ να "καθαρίσει" την κατάσταση;))Πέθανε μία σύμβουλος στην Ελληνική πρεσβεία στην Νότιο Αφρική και ...δεν έχουμε λεφτά, να την φέρουμε πίσω!!! Α Ι Σ Χ Ο Σ ! Δημήτρη Αβραμόπουλε τί γνώμη έχεις; Τώρα βέβαια, είσαι στο υπ.Εθνικής(;) Αμύνης, αλλά δεν είναι ντροπή;
Η εκπαιδευτικός σύμβουλος της Πρεσβείας στην Νότιο Αφρική, βρέθηκε προ ημερών νεκρή στην κατοικία της. Εξαιρετικώς θλιβερές ηταν οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε, καθώς την ανακάλυψαν κάποιες ημέρες μετά απο τον θάνατο της(!!!), με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει και η αποσύνθεση του σώματός της! Ωστόσο από την στιγμή εκείνη, αρχίζει και η μεταθανάτιος περιπέτεια της εκπαιδευτικού...

(Όμως, τα ερωτήματα που ανακύπτουν άμεσα είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ! Όταν ένας διπλωματικός μας υπάλληλος στο εξωτερικό, απουσιάζει αδικαιολογήτως ΗΜΕΡΕΣ απο το πόστο του, δεν αναζητάται ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ; Τέτοιο λοιπόν ξεχαρβάλωμα ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΑΣ;)Κανείς δεν αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς της σωρού! (Τσίπα ρέ, δεν υπάρχει;)
Η Ελληνική Πρεσβεία στην Νοτιο Αφρική, δηλώνει ότι, «δεν έχει χρήματα», ενώ η Ελληνική Κοινότης στην Νοτιο Αφρική, σε προσπάθεια παρεμβάσεως προς το Ελληνικό(;) Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο (α-) Παιδείας (και σε υψηλό επίπεδο), δεν βρήκε καμία απολύτως ανταπόκριση, στην προσπάθεια της η ίδια, να επωμισθεί τα έξοδα και να αναλάβει την πρωτοβουλία, να αναθέσει την σχετική εργολαβία! Αντ' αυτού, της υπεδείχθη να αποταθεί στον Οργανισμό Περιθάλψεως Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), με την ελπίδα οτι εκει θα 'βρεθεί η άκρη'...

Η κατάντια του Ελληνικού δημοσίου, δεν μπορεί να επιλύσει αυτό το τόσο απλό πρόβλημα και εμείς περιμένουμε ΗΛΙΘΙΩΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΩΣ, ΑΝΟΗΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΩΣ, να μας βγάλει από την κρίση... 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΑΝΤΙΘΕΣΗ"! "Λεφτά υπάρχουν"! Ναί, μήν γελάτε! Δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα! Τήν ίδια ακριβώς στιγμή!
Ολόκληρο ελικόπτερο διετέθη άμεσα, επειδή μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους κάποιοι Πακιστανοί λαθρομετανάστες! (Άν αυτό δεν λέγεται εξώφθαλμη ΠΡΟΚΛΗΣΗ, τότε τί λέγεται; Δεν ντρέπεσθε; Για την Ελληνίδα διπλωματικό υπάλληλο που απεβίωσε δεν "έχουμε λεφτά", ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, να κηδευθεί στην πατρίδα της, αλλά για τους αγριανθρώπους εκ Πακιστάν, που σφάζονται για πλάκα ανάμεσά τους, "λεφτά υπάρχουν"! ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!)
 (Στην Κρήτη, από την Σαντορίνη, μεταφέρθηκαν πέντε Πακιστανοί, που τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα με μαχαίρια, κατά την διάρκεια συμπλοκής ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!...Αερογέφυρα ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης στήθηκε τα ξημερώματα(!), προκειμένου να μεταφερθούν πέντε... αλλοδαποί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ύστερα από αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα στο νησί των Κυκλάδων.

Πρόκειται για πέντε Πακιστανούς, που έφεραν τραύματα με μαχαίρι και ήδη οι τέσσερεις από αυτούς έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις(...) χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.) 
  

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...