9.4.13

443 Εταιρείες "του αέρα", έστησαν στα κατεχόμενα, Ισραηλινοί και Άγγλοι, μέσω Τούρκων δικηγόρων!
Tα γράφουν οι κυπριακές εφημερίδες. Πού 'επίσης' δεν αναφέρει κανείς στην Ελλάδα, τί λένε, μήν τυχόν και "ξυπνήσει" κανείς! Μία είδηση πολύ ασυνήθιστη, με "ειδικό" ενδιαφέρον, έρχεται από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Βατάν", στην έκδοση της 31ης Μαρτίου, η οποία κάνει λόγο, για την έντονη ύπαρξη ξένων στην κατεχόμενη Κύπρο, οι οποίοι ναί μέν αγοράζουν γη, αλλά την ίδια στιγμή, απαγορεύεται η αγορά ακινήτων και γης, προς τούρκους πολίτες! (Φαίνεται πώς ορισμένοι υποψήφιοι Τούρκοι 'αγοραστές', έγιναν έξαλλοι, αφού "έμειναν μπουκάλα"!).

Θα δούμε κατωτέρω στο σύνολό της, την είδηση, όπως αυτή εδόθη από τα "Τουρκικά Νέα", για να αντιληφθούμε καθαρά, τί σκοπούς εξυπηρετούν για την επόμενη ημέρα στην Μεγαλόνησο, όπως αυτή δείχνει να 'ετοιμάσθηκε', από τους "επενδυτές". Διαβάστε!
Δύο ισραηλινές εταιρίες έχτισαν δύο πόλεις, σε ακτές της Μεσογείου στην κατεχόμενη τουρκοκυπριακή περιοχή.

Συγκεκριμένα, Ισραηλινοί και Άγγλοι μέσω Τούρκων δικηγόρων, έστησαν... 443 (!!!) εταιρείες "παραβάν" και αρχικώς ξεκίνησαν να αγοράζουν εκτάσεις σε Κερύνεια, Αμμόχωστο, Μόρφου, Καρπασία, Γλυκά Νερά, Ριζοκάρπασο, Μπουγιουκονούκ, Μπαχτσελί, Γενίερένκοϊ και Σαντραζάμκοϊ. Όπου άρχισαν να κτίζουν πολυτελή συγκροτήματα.Δύο ισραηλινές εταιρίες, οι 'Davit Lewis και Koll Mann', με την ενθάρρυνση του "υπουργείου" Οικονομικών των κατεχομένων, αγόρασαν έκταση 30 στρεμμάτων στην προβλήτα της "μύτης" της Κύπρου, που "βλέπει" προς την Τουρκία. Άρχισαν να χτίζουν νέες κωμοπόλεις, σε περιοχές της Μεσογείου όπως στο Τοπτσούκοϊ, στο Ερένκοϊ και στο Μπαχτσελέρ. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή, έβγαλαν προς πώληση 1.500 βίλλες προς 240.000 λίρες στερλίνες η κάθε μία. Αλλά οι εταιρίες που έβγαλαν τις βίλλες προς πώληση, ανακοίνωσαν, πως δεν μπορούσαν να πωληθούν σε Τούρκους πολίτες!
Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι που ζήτησαν να αγοράσουν βίλλα, εξεπλάγησαν πολύ δυσάρεστα, όταν άκουσαν να τους λένε, πως "δεν υπάρχει βίλλα, για εσάς"!
Κάποιοι Τούρκοι ανέφεραν, πως οι ξένοι για να αποκτήσουν δικαιώματα στα διεθνή ύδατα, αγοράζουν εδάφη στα κατεχόμενα εδάφη και στήνουν βίλες, και προσθέτουν πως "κατά τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στους ξένους. Και οι πολιτικοί τα παραβλέπουν αυτά για να έρθουν χρήματα στο νησί".
Οι βίλες αυτές που κατασκευάστηκαν στην πιο ωραία και παρθένα περιοχή των κατεχομένων, πωλούνται προς 240.000 στερλίνες, όμως τις κατοικίες εκείνες, μπορούν να τις αγοράσουν μόνον Άγγλοι και Ισραηλινοί... Πολύ περίεργο, δεν μοιάζει;
Ο ψευδουπουργός Οικονομικών στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, ανέφερε πως στις κατεχόμενες περιοχές, υπάρχουν 3.000 Ρώσσοι πολίτες και 10.000 Άγγλοι και δήλωσε: "Οι Ρώσσοι και οι Άγγλοι που ζούν στον νότο, μπορούν να έρθουν και να εγκατασταθούν στον βορρά. Μπορούνε από εδώ να παίρνουν τις συντάξεις τους. Μπορούν να επιφέρουν οφέλη στην οικονομία μας. Για την εγκατάσταση και αγορά ακινήτων στον βορρά από Ρώσσους και Άγγλους πολίτες που ζούνε στον νότο, δεν υπάρχει κανένα θέμα". (Αμέσως οι Τούρκοι έσπευσαν να επωφεληθούν απο την κρίση στα ελεύθερα εδάφη, "προσεταιριζόμενοι" τους όποιους ξένους καταθέτες και επενδυτές. Απο την άλλη πλευρά, είναι απο πολλά χρόνια γνωστή η προτίμηση Άγγλων κεφαλαιούχων αλλά και συνταξιούχων προς τα κατεχόμενα εδάφη και ιδιαίτατα για αγορές ακινήτων, αφού αρκετά απο τα μεσιτικά γραφεία, στα κατεχόμενα τα χειρίζονται επιτήδειοι Άγγλοι μεσίτες, που "μοσχοπουλούν" την κυπριακή γή).

Ιδιαιτέρως ασυνήθιστες απορίες και ερωτηματικά δημιουργεί το τουρκοκυπριακό δημοσίευμα... Γιατί μπορούν να γίνουν αγοραστές καινουργών ακινήτων στα κατεχόμενα, ΜΟΝΟΝ οι Ισραηλινοί και οι Άγγλοι, αλλά όχι οι Τούρκοι; Κάτι "μυρίζει" έντονα εδώ, αλλά τί; Το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Κύπρο μας, δείχνει να γίνεται πιό περίπλοκο απο ποτέ! Το χειρότερο όμως όλων, είναι το γεγονός της απολύτου απουσίας ηγεσίας και ικανών προσώπων στο πολιτικό προσκήνιο, που θα είναι σε θέση να χειρισθούν επαρκώς και ασφαλώς ΕΘΝΙΚΩΣ τα ακανθώδη ζητήματα των συμφερόντων μας, είτε στην Μεγαλόνησο, είτε στην Ελλάδα. Οι ελλείψεις αυτές, είναι πλέον εμφανείς και προκαλούν απογοήτευση...

 
 
 

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...